Anatomia şi fiziologia tubului digestiv

Principala activitate a tractului gastrointestinal este transformarea alimentelor in nutrienti, care pot fi absorbiti de catre organism pentru a produce energie – atat de necesara in fiecare zi. Digestia propriu zisa a alimentelor are loc in stomac si in intestinul subtire, unde proteinele, grasimile si carbohidratii sunt transformate chimic in molecule, care sunt absorbite prin epiteliul intestinului subtire si intra in circulatie.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Structura tubului digestiv, pornind de la gură şi până la… capătul celălalt
  • Modul cum funcţionează fiecare parte componentă a aparatului digestiv
  • Etapele digestiei
Cursuri de Nutriţie Online
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.