Caloriile și nutrienții. Carbohidrații
În timp ce respiri, te plimbi sau citești această frază, corpul tău lucrează să-ți asigure energia necesară, printr-un program de muncă nonstop. De tine depinde dacă îi oferi condiții bune de lucru, mai ales prin ceea ce mănânci.
Din această lecție vei înțelege cum decodează corpul tău alimentele consumate și cum extrage nutrienții necesari. Analizăm sursa preferată de energie, carbohidrații (glucidele), ce tipuri există și pe care să-i alegi, în funcție de obiectivele tale. Poate vei fi surprins să afli că în categoria carbohidraților intră deopotrivă prăjitura aceea bună, pâinea, cartofii, dar și salata, merele și broccoli.
De câte calorii ai nevoie zilnic ca să nu te sperii când urci pe cântar?
Carbohidrații sunt adesea considerați “vinovații de serviciu” pentru kilogramele în plus. Vom vedea dacă acest lucru este adevărat și ce relație să ai cu glucidele dacă vrei să slăbești. Vorbim despre indicele glicemic al alimentelor și de ce e important.
Am pregătit și o listă cu alimente bogate în carbohidrați, pe care e bine să le incluzi în meniul tău ca să ai energie.
Despre ce vorbim în acest clip:
- De unde își ia corpul energie și cum prelucrează alimentele pentru a-și asigura nutrienții necesari
- Ce sunt caloriile
- Ce tipuri de carbohidrați există și pe care e bine să-i alegi
- Indicele glicemic
- Exemple de alimente bogate de carbohidrați, pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău
- Carbohidrații te împiedică să slăbești – mit sau realitate?