Cerealele. Pâinea
Cerealele au fost primele plante “domesticite” de către oameni în urma cu mai mult de 10000 de ani, iar trecerea de la stilul de viaţă nomad, de vănator culegator, la cel sedentar, bazat pe agricultură, a influenţat decisiv transformarea speciei umane în ceea ce suntem astăzi.
Cerealele au fost şi rămân o parte importantă a alimentaţiei oamenilor pe întreg mapamondul.
Din punct de vedere nutriţional, cerealele integrale au un indice glicemic scăzut şi conţin vitamine şi minerale, fibre, proteine, antioxidanţi, grasimi sănătoase şi enzime vegetale.
Pâinea este o excelentă sursă de carbohidraţi, are un conţinut scăzut de grăsimi doar 1-2% şi este bogată în proteine vegetale, în jur de 14%, adica de 4 ori mai mult faţă de orez sau paste.
Despre ce vorbim în acest clip:
- Analizăm importanţa cerealelor în alimentaţia omului modern
- Discutăm despre cerealele de mic dejun, în mod special cele procesate
- Învăţăm să alegem o pâine hrănitoare şi de bună calitate