Ce cuprinde cursul?

Cursul este structurat în 5 lecții sub formă de module video, cu durata totală de 1 ora si 40 de minute:

În timp ce respiri, te plimbi sau citești această frază, corpul tău lucrează să-ți asigure energia necesară, printr-un program de muncă nonstop. De tine depinde dacă îi oferi condiții bune de lucru, mai ales prin ceea ce mănânci.

Din această lecție vei înțelege cum decodează corpul tău alimentele consumate și cum  extrage nutrienții necesari. Analizăm sursa preferată de energie, carbohidrații (glucidele), ce tipuri există și pe care să-i alegi, în funcție de obiectivele tale. Poate vei fi surprins să afli că în categoria carbohidraților intră deopotrivă prăjitura aceea bună, pâinea, cartofii, dar și salata, merele și broccoli.

De câte calorii ai nevoie zilnic ca să nu te sperii când urci pe cântar?

Carbohidrații sunt adesea considerați “vinovații de serviciu” pentru kilogramele în plus. Vom vedea dacă acest lucru este adevărat și ce relație să ai cu glucidele dacă vrei să slăbești. Vorbim despre indicele glicemic al alimentelor și de ce e important.

Am pregătit și o listă cu alimente bogate în carbohidrați, pe care e bine să le incluzi în meniul tău ca să ai energie.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • De unde își ia corpul energie și cum prelucrează alimentele pentru a-și asigura nutrienții necesari
  • Ce sunt caloriile
  • Ce tipuri de carbohidrați există și pe care e bine să-i alegi
  • Indicele glicemic
  • Exemple de alimente bogate de carbohidrați, pe care ar trebui să le incluzi în meniul tău
  • Carbohidrații te împiedică să slăbești – mit sau realitate?

Poate ai auzit despre importanța fibrelor alimentare pentru o digestie bună. “Bogat în fibre”, scris pe un pachet de biscuiți digestivi, sună promițător. Este însă cea mai bună opțiune?

Din această lecție vei afla ce sunt fibrele, de ce cantitate ai nevoie zilnic și din ce alimente ți le poți asigura.

Îți oferim și idei de alimente bogate în fibre, pe care să le consumi cât mai des.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce sunt fibrele și ce rol joacă în organism
  • De ce cantitate de fibre ai nevoie zilnic
  • Exemple de alimente bogate în fibre, pe care să le consumi cât mai des

Nu se putea să nu vorbim despre zahăr, considerat inamicul public nr. 1 al sănătății. Se strecoară incognito într-o mulțime de alimente, unele chiar sărate (sosuri, pâine, fast food) și are un cuvânt greu de spus în declanșarea unor afecțiuni grave, ca diabet și obezitate.

În această lecție analizăm diferite tipuri de zahăr pe care le găsești în magazine și îți spunem ce alternative mai bune ai la îndemână pentru a îndulci cafeaua sau prăjiturile făcute în casă.

Îți oferim și câteva ponturi ca să reduci consumul de zahăr.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce alternative există la zahăr și cât de sănătoase sunt
  • Cum poți să reduci consumul de zahăr

Cu o reputație bună, proteinele sunt asociate de obicei cu forța fizică și o musculatură bine dezvoltată. Indiferent dacă mergi sau nu la sală, e important să consumi o cantitate suficientă proteine. Dar ce înseamnă „suficiente” proteine, dacă ne gândim la alimentația zilnică?

Vei afla din această lecție de câte proteine ai nevoie și care sunt cele mai bune surse alimentare, alături de informații despre aminoacizi, „cărămizile” proteinelor. Cu aceste cunoștințe, vei putea “completa” proteinele incomplete, astfel încât să profiți din plin de varietatea și de valoarea nutrițională a alimentelor, fie ele de origine animală sau vegetală. Unt sau ulei de măsline? Lapte cu multă grăsime sau lapte degresat? Vom discuta și despre lipide (grăsimi), care închid triunghiul macronutrienților, alături de carbohidrați și proteine. Vei descoperi ce fel de grăsimi să alegi și cât să te întinzi la slănină sau la smântână, ca să savurezi bucatele preferate fără să-ți pui în pericol sănătatea.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce sunt proteinele și lipidele (grăsimile) și ce rol joacă în organism
  • Despre aminoacizi
  • Surse alimentare de proteine și lipide
  • Câte proteine și câte grăsimi trebuie să consumi zilnic
  • Ce tip de grăsimi e bine să alegi

Știai că mineralele reprezintă aproximativ 4% din greutatea totală a corpului?

Deși sunt MICROnutrienți, efectul vitaminelor și mineralelor este unul semnificativ pentru sănătate. Însă ce fac ele, mai concret, în corp? Care este „fișa postului” și cum acționează? Vei afla din această lecție! Așa cum ți-am promis, avem multe informații practice, ca de exemplu ce vitamine și minerale sunt importante, în ce cantitate trebuie să ți le asiguri zilnic, precum și din ce alimente ți le poți furniza.

Vorbim și despre apa noastră cea de toate zilele, dar și despre alte băuturi cu care te poți hidrata. Vei descoperi și dacă sucurile de fructe și băuturile răcoritoare sunt o alegere bună sau nu ca să-ți potolești setea.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce sunt vitaminele și mineralele și care este rolul lor în organism
  • Tipuri de vitamine și minerale + surse alimentare
  • Poate fi periculos un consum prea mare de vitamine și minerale?
  • Consumul de sare
  • Apa, hidratarea și slăbitul
  • Cum știi dacă ești deshidratat
  • Alte lichide pentru hidratare
Conținut Lecţie
0% Complet 0/2 Pasi