Care este structura cursului?

Cursul este structurat în 4 lecții sub formă de module video, cu durata totală de 1,5 ore:

Sărbătorile sunt despre cadouri, familie și distracție, dar și despre mese îmbelșugate. Indiferent că petreci acasă sau la restaurant, ispitele culinare își fac apariția în orice moment al zilei: antreuri, fripturi, cozonac, multe dulciuri, sucuri, alcool și câte și mai câte. Nu e surprinzător că multe persoane se aleg cu kilograme în plus după Crăciun sau Paște.

Dacă vrei ca sărbătorile să fie prilej de bucurie și nu un obstacol în a avea o alimentație sănătoasă, din acest clip vei afla cum să gestionezi mesele de sărbătoare în favoarea ta. Nu e nevoie să renunți la orice plăcere culinară și să mănânci doar salate, ci să înveți să alegi echilibrul.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce mâncăruri să alegi la petreceri
  • Trucuri ca să eviți excesele culinare de sărbători
  • Cum să nu te îngrași de Crăciun și Paște

Postul alimentar este cunoscut și practicat de mii de ani în toate culturile, sub diferite forme. Pe lângă postul religios, există și alte tipuri de restricții alimentare voluntare, iar unele dintre acestea pot avea chiar beneficii pentru sănătate, în anumite condiții.

Dacă ții post religios sau post intermitent, în acest clip îți spunem cum să-ți asiguri nutrienții necesari, astfel încât organismul tău să funcționeze cât mai bine. Vedem și care este legătura dintre restricția calorică, slăbire și îmbătrânirea sănătoasă.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Tipuri de post alimentar
  • Posibile probleme nutriționale pe durata postului creștin ortodox
  • Poți să slăbești mai ușor dacă ții post?
  • Postul intermitent și îmbătrânirea sănătoasă

Ca să mănânci sănătos nu e nevoie să petreci ore întregi în bucătărie, gătind preparate complicate. Chiar dacă ai un program încărcat, cu puțin organizare poți face alegeri mai bune la masă. Reține că planificarea nu înseamnă rigiditate; e important să-ți creezi doar niște repere, iar restul îl vei construi pe parcurs.

În acest clip vedem care sunt cele două cuvinte pe care să le ai în minte când vine vorba despre alimentația sănătoasă și cum să faci loc meselor zilnice în programul tău.

Păstrăm promisiunea de a fi un curs cât mai aplicat și îți oferim idei de alimente pentru fiecare masă a zilei, precum și pentru gustări sănătoase.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • De ce e importantă planificarea meselor
  • Ce riști dacă sari peste mese
  • Cum să-ți planifici mesele: idei sănătoase pentru mic dejun, prânz, cină și gustări

Poate cea mai mare prejudecată despre alimentația sănătoasă este că nu are gust. Mulți oameni au impresia că a te hrăni sănătos înseamnă să renunți la preparatele delicioase și să ai în farfurie doar salată și carne de pui. În realitate, poți să pregătești mâncăruri gustoase chiar la tine acasă, folosind ingrediente nutritive și fără a pierde mult timp.

În lecția de astăzi vei descoperi câteva direcții pentru a găti mai sănătos – astfel încât să ai în farfurie cât mai mulți nutrienți, dar și cu gust – ca să te bucuri de mese savuroase.

Despre ce vorbim în acest clip:

  • Ce metode de preparare a alimentelor e bine să folosești
  • Cum să dai gust mâncărurilor cu alimente sănătoase
  • Alimente pe care să le ai mereu la îndemână în bucătăria ta și cum să le gătești
  • Idei de combinații gustoase