Povestea Cursuri de Nutriţie

Despre noi

dr. Șerban Damian

Sunt dr. Şerban Damian și misiunea mea este să-i ajut pe oameni să fie în formă prin programe de nutriție echilibrate și personalizate.

Am creat platforma cursuridenutritie.ro pentru a-ţi oferi informații actuale și practice despre alimentație, pe care le poți aplica imediat în viața de zi cu zi, pentru sănătatea și starea ta de bine.

Sunt medic specialist în medicină de familie, absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti, membru al Colegiului Medicilor din Bucureşti.

Am absolvit ca șef de promoție programul de Master “Nutriție și siguranță alimentară” organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București.

Datorită pasiunii pentru nutriţia sportivă, am făcut specializarea în acest domeniu într-un program internaţional organizat de către Comitetul Olimpic Internaţional, dedicat medicilor şi condus de către specialişti în nutriţie din cele mai mari universităţi ale lumii, devenind nutriţionist sportiv.

.

Centrul Superfit

În 2007 am înfiinţat Centrul Superfit în București, unde acord consultanţă nutrițională pentru scădere/ creştere în greutate, îmbunătățirea performanţelor sportive sau recomandarea suplimentelor nutritive. În 2017 am extins activitatea centrului cu servicii complete pentru cei care vor să fie în formă și să-și crească performanțele fizice. O parte dintre serviciile oferite la Centrul Superfit, printre care consultanța nutrițională, sunt disponibile și online, de la distanță.

De-a lungul timpului am lucrat cu publicul larg, cu sportivi de performanță, companii private, echipe sportive, loturi naţionale şi olimpice.

Din activitatea mea

 • 2016-2018: nutriționist al Echipei Naționale de Fotbal a României – m-am ocupat direct de alcătuirea și supravegherea meniurilor și programelor de suplimentare pentru jucătorii lotului A. De asemenea, fac parte din Comisia Medicală a FRF.
 • 2013-2014: am realizat emisiunea de nutriţie sportivă “Superfit” la Radio Sport Total FM.
 • 2008: am lansat primul site românesc dedicat nutriţiei sportivenutritiesportiva.ro
 • 2008: am pus bazele Ro Club Maraton, primul club de alergare din România. Sunt alergător de maraton şi am participat la o mulţime de concursuri de alergare pe distanţe lungi.
 • 2004: am lansat site-ul doctor.info.ro, care s-a impus drept una dintre cele mai importante surse de informaţii despre sănătate şi sport.
 • Pe nutritionist.info.ro împărtășesc din cunoștințele dobândite în pregătirea mea medicală și nutrițională.
 • Consultant de specialitate (fitness, nutriţie, medicină) şi redactor (senior colaborator) la prestigioasa revistă Men’s Health, cu care am colaborat încă de la apariţia ei în presă românească.
 • Colaborator la mai multe televiziuni – ProTV, Antena1, Antena3, KanalD, B1TV, DigiTV, TVR. Poți vedea o parte din înregistrări pe canalul meu YouTube.
 • Am susținut zeci de seminarii de nutriție, am participat că lector la conferințe naționale de nutriție și medicină sportivă, am fost invitat la sute de emisiuni tv și radio la cele mai importante posturi din țară, am publicat sute de articole.

Cărți de specialitate publicate

 • 2003: “Stretching, secretul flexibilităţii”, Editura Corint.
 • 2006: “ Esenţialul în fitness şi culturism”, carte la care am lucrat trei ani şi unde am adunat cele mai importante informaţii din nutriţie, antrenament (de forţă şi cardio), slăbire, suplimente nutritive.
 • 2017: “Ecuația slăbirii. Ghid de nutriție și antrenament pentru o viață de calitate”, dedicată tuturor celor care vor să slăbească și să învețe să mănânce sănătos.

Sănătate prin Educaţie.

Întotdeauna investiţia în educaţie îţi aduce beneficii pe termen lung, iar cursurile de nutriţie te ajută să îţi îmbunătăţeşti starea de sănătate şi relaţia cu mâncarea, să îţi creşti performanţele fizice şi mentale şi să adaugi ani de calitate vieţii tale!